Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj navštívil ukrajinskú obec Robotyne na južnom fronte

.tasr .svet

Kyjevu sa podarilo dobyť Robotyne späť od ruskej armády vlani v auguste. Odvtedy čelí táto obec intenzívnym ruským útokom.

Zelenskyj navštívil ukrajinskú obec Robotyne na južnom fronte SITA/AP Photo/Markus Schreiber

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu navštívil vojakov v ukrajinskej obci Robotyne na južnom fronte v Záporožskej oblasti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

„Záporožská oblasť. Robotyne. Umiestnenie 65. mechanizovanej brigády. Rozprával som sa s obrancami, poďakoval som a odovzdal som im štátne vyznamenania,“ uviedol Zelenskyj na sociálnej sieti.

Na Facebooku bolo zároveň zverejnené video, na ktorom je Zelenskyj v uniforme na stretnutí s vojakmi v tmavej miestnosti, ktorá vyzerá ako pivnica, uvádza AFP.

„Je mi cťou, že tu dnes môžem byť, aby som vás odmenil, pretože nesiete na svojich pleciach ťažkú a rozhodujúci misiu, v rámci ktorej musíte odraziť nepriateľa a vyhrať tak vojnu,“ povedal ukrajinský prezident vojakom.

Opätovné dobytie Robotyne sa považuje za významný úspech v rámci ukrajinskej protiofenzívy. Snaha získať od ruskej armády stratené územia sa však odvtedy spomalila.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite