Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Szijjártó nechce mimoriadnu schôdzu parlamentu k schváleniu vstupu Švédska do NATO

.tasr .svet

Poslanci maďarského vládneho bloku odkladajú toto rozhodnutie už poldruha roka.

Szijjártó nechce mimoriadnu schôdzu parlamentu k schváleniu vstupu Švédska do NATO SITA/ Diana Černáková

ratifikácia vstupu Švédska do Severoatlantickej aliancie môže počkať na riadnu schôdzu maďarského parlamentu koncom februára. Vtedy môže byť táto otázka zaradená do programu, ak o tom rozhodne parlamentná väčšina, povedal v utorok pre komerčnú televíziu ATV šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

„Teraz nás nedelí dlhé obdobie od začatia riadnej schôdze parlamentu. Tá má byť na budúci mesiac, koncom februára, preto nevidím dôvod na zvolávanie mimoriadnej schôdze“ povedal Szijjártó. Opoziční poslanci v pondelok iniciovali zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k otázke rozšírenia NATO, a to na 5. februára. 

Turecký parlament schválil rozšírenie Aliancie o Švédsko 23. januára. Poslanci maďarského vládneho bloku odkladajú toto rozhodnutie už poldruha roka, pričom predtým opakovane tvrdili, že Maďarsko v tomto smere nebude posledné.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite