Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Orbán pozval Kristerssona na rokovanie o členstve Švédska v NATO

.tasr .svet

Rokovať majú aj o prehĺbení vzájomnej dôvery medzi obomi krajinami.

Orbán pozval Kristerssona na rokovanie o členstve Švédska v NATO SITA/Milan Illík

predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v utorok pozval švédskeho premiéra Ulfa Kristerssona do Maďarska, aby rokovali aj o členstve Švédska v Severoatlantickej aliancii. Pre agentúru MTI to uviedol Orbánov hovorca Bertalan Havasi, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Obaja premiéri by mali rokovať o vstupe Švédska do NATO a posilnení maďarsko-švédskych bilaterálnych vzťahov prehĺbením vzájomnej dôvery, spresnil Havasi.

Poslanecký klub opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) v utorok oznámil, že iniciuje zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k ratifikácii vstupu Švédska do NATO.

Agentúra Bloomberg v pondelok uviedla, že turecký parlament bude tento týždeň hlasovať o vstupe Švédska do NATO. Z členských krajín Severoatlantickej aliancie neratifikovalo vstup Švédska okrem Turecka už iba Maďarsko. Maďarská vláda v minulosti opakovane tvrdila, že Maďari nebudú hlasovať ako poslední.

Odklad ratifikácie vstupu Švédska do NATO poslanci z maďarskej vládnej strany Fidesz zdôvodňujú klamstvami šírenými švédskymi politikmi o stave demokracie v Maďarsku.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite