Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael tvrdí, že Hamas plánoval teroristické útoky v Európe

.tasr .svet

Izrael podľa úradu izraelského premiéra zhromaždil príslušné dôkazy nezávisle a aj v spolupráci so zahraničnými spravodajskými službami.

Izrael tvrdí, že Hamas plánoval teroristické útoky v Európe SITA/Menahem Kahana/Pool Photo via AP

izraelská vláda v sobotu uviedla, že palestínska militantná skupina Hamas plánovala teroristické útoky v Európe. Jedným z cieľom malo byť údajne aj izraelské veľvyslanectvo v Štokholme. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

„V rámci pokračujúceho úsilia spravodajských služieb boli odhalené značné informácie, ktoré dokazujú, ako teroristická organizácia Hamas konala, aby rozšírila násilné činy do zahraničia s cieľom útočiť na nevinných ľudí po celom svete,“ uviedol vo vyhlásení úrad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

Okrem údajného útoku na veľvyslanectvo v Štokholme sa Hamas tiež snažil zaobstarať si drony a naverbovať členov zločineckých gangov v Európe, uvádza sa vo vyhlásení.

Okrem aktérov v zahraničí sa do plánovania útokov mali zapojiť aj vysokí predstavitelia Hamasu v Libanone, ktorí sú pod ochranou libanonského militantného hnutia Hizballáh. Niektoré osoby vrátane zástupcu šéfa Hamasu Sáliha Árúrího prišli o život pri cielených izraelských útokoch v Libanone, dodal úrad. 

Agentúra DPA pripomína, že tieto informácie nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite