Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fínsko predĺži uzavretie hraničných priechodov s Ruskom

.tasr .svet

Fínsko sa koncom minulého roka rozhodlo uzavrieť všetky hraničné priechody s Ruskom, aby zastavilo prudký nárast počtu žiadateľov o azyl.

Fínsko predĺži uzavretie hraničných priechodov s Ruskom Lauri Heino/Lehtikuva via AP

fínsko predĺži uzavretie svojich hraníc s Ruskom aj po 15. januári. Uviedla to v stredu fínska ministerka poľnohospodárstva Sari Essayahová pre televíziu LTE. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

„Hranice zostanú zatvorené,“ povedala Essayahová, ktorá sa bude uchádzať o priazeň voličov v nadchádzajúcich prezidentských voľbách. Fínske médiá predtým v stredu avizovali, že vláda opatrenie na hraniciach s Ruskom plánuje predĺžiť.

Fínsko sa koncom minulého roka rozhodlo uzavrieť všetky hraničné priechody s Ruskom, aby zastavilo prudký nárast počtu žiadateľov o azyl. Helsinki zároveň obvinili Moskvu zo zvážania ľudí na fínske hranice. Kremeľ to poprel. Hranice mali byť pôvodne zatvorené do polovice januára.

Podľa fínskej pohraničnej stráže prišlo v novembri z Ruska do Fínska približne 900 žiadateľov o azyl z krajín ako Keňa, Maroko, Pakistan, Somálsko, Sýria a Jemen.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite