Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Česká polícia riešila už 165 prípadov súvisiacich so streľbou na UK

.tasr .svet

V utorok to uviedol riaditeľ úradu Michal Tikovský. Zásah zhodnotil ako rýchly a profesionálny, do budúcnosti ale odporučil lepšiu krízovú komunikáciu.

Česká polícia riešila už 165 prípadov súvisiacich so streľbou na UK SITA/AP Photo/Petr David Josek

úrad vnútornej kontroly Policajného prezídia ČR nezistil pochybenia v postupe príslušníkov polície pri zásahu proti strelcovi na Univerzite Karlovej (UK). V utorok to uviedol riaditeľ úradu Michal Tikovský. 

„Úrad vnútornej kontroly uskutočneným vyšetrovaním nezistil pochybenie príslušníkov polície. Postup policajtov bol v súlade s platnými právnymi predpismi... Zásah polície je možné vyhodnotiť ako rýchly a profesionálny,“ povedal Tikovský. 

Napriek tomu kontrola odporučila polícii do budúcnosti vhodnejšiu krízovú komunikáciu s dotknutými orgánmi – v tomto prípade s vedením fakulty. Tikovský dodal, že polícia o pátraní po strelcovi neinformovala priamo vedenie fakulty, ale len niektorých zamestnancov.

K útoku v hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe došlo 21. decembra 2023. Študent na mieste zastrelil 13 ľudí, jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici. Zranenia utrpelo ďalších 25 ľudí. Útočník napokon zastrelil aj sám seba.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite