Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na stretnutie s Putinom špeciálne vybrali také rodiny padlých vojakov, ktoré sa nebudú pýtať nepohodlné otázky

.sita .svet

Putin sa v sobotu stretol s rodinnými príslušníkmi a opakovane hovoril o podpore Moskvy pre rodiny padlých vojakov.

Na stretnutie s Putinom špeciálne vybrali také rodiny padlých vojakov, ktoré sa nebudú pýtať nepohodlné otázky SITA/Gavriil Grigorov/Sputnik/Kremlin Pool Photo via AP

americkí analytici sa domnievajú, že rodiny padlých ruských vojakov, ktoré sa stretli s ruským vodcom Vladimirom Putinom počas pravoslávnych Vianoc, vybrali špeciálne ako ľudí s menšou pravdepodobnosťou „hovoriť alebo pýtať sa nepohodlné veci“. Referuje o tom web news.sky.com.

Putin sa v sobotu stretol s rodinnými príslušníkmi a opakovane hovoril o podpore Moskvy pre rodiny padlých vojakov. Inštitút pre štúdium vojny (ISW) v komentári k stretnutiu uviedol, že ruský vodca „pravdepodobne využíva tieto opakujúce sa medializované stretnutia ako súčasť svojej predvolebnej kampane“. Ruskí vojaci a ich rodinní príslušníci tvoria slušnú časť populácie a ich verejná podpora Putina je životne dôležitá, podotkol ISW.

„Zdá sa, že Kremeľ si starostlivo vybral rodiny, ktoré sa zúčastnili na stretnutí s Putinom, aby sa minimalizovalo riziko, že by mohli povedať alebo sa opýtať nepohodlné veci,“ pokračoval ISW. Takto sa podľa analytikov Kremeľ snažil vykresliť ako „citlivý“ k nedávnym verejným sťažnostiam rodinných príslušníkov ruských vojakov, pričom pokračuje vo svojom úsilí cenzurovať tieto sťažnosti vo verejnej sfére.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite