Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gaza: Počet obetí vojny s Izraelom presiahol 22 700

.tasr .svet

Za tri mesiace bojov tiež v tejto palestínskej enkláve utrpelo zranenia celkovo 58-tisíc ľudí.

Gaza: Počet obetí vojny s Izraelom presiahol 22 700 sita/AP Photo/Fatima Shbair

najmenej 22 722 ľudí zahynulo na palestínskych územiach od vypuknutia vojny s Izraelom 7. októbra minulého roka, uviedlo v sobotu palestínske ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy. TASR informuje podľa agentúry AFP.

Ministerstvo riadené palestínskym radikálnym hnutím Hamas vo vyhlásení spresnilo, že za uplynulých 24 hodín zaznamenalo dovedna 122 úmrtí. Za približne tri mesiace bojov tiež v tejto palestínskej enkláve utrpelo zranenia celkovo 58 166 ľudí, uvádza ministerstvo.

Invázia izraelskej armády v Pásme Gazy je odpoveďou na útoky, ktoré 7. októbra uskutočnili ozbrojenci z Hamasu a ďalších militantných skupín na území Izraela. Pri útokoch zahynulo približne 1200 ľudí vrátane vyše 800 civilistov. Ďalších zhruba 250 ľudí militanti uniesli. 

Podľa izraelskej armády Hamas zámerne umiestňuje svoju vojenskú infraštruktúru do civilných objektov alebo do ich okolia a palestínskych civilistov tak zneužíva ako ľudské štíty. Hamas to popiera.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite