Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dron v Bejrúte zabil popredného predstaviteľa Hamasu

.sita .svet

Líder Hizballáhu Hasan Nasralláh sľúbil odvetu za akýkoľvek izraelský útok na palestínskych predstaviteľov v Libanone.

Dron v Bejrúte zabil popredného predstaviteľa Hamasu AP Photo/Hussein Malla Libanon, Bejrút, 2.1.2024

výbuch v libanonskom Bejrúte zabil popredného predstaviteľa palestínskeho militantného hnutia Hamas Sáliha Arúrího. Potvrdil to Hamas aj libanonská militantná skupina Hizballáh.

Libanonská štátna tlačová agentúra informovala, že výbuch zabil dovedna štyroch ľudí a spôsobil ho izraelský dron. Izrael to odmietol komentovať.

Ak by bol Izrael za útokom, znamenalo by to vážnu eskaláciu konfliktu na Blízkom východe. Líder Hizballáhu Hasan Nasralláh sľúbil odvetu za akýkoľvek izraelský útok na palestínskych predstaviteľov v Libanone.

Arúrí bol jedným zo zakladateľov vojenského krídla Hamasu a bol na čele hnutia na Západnom brehu Jordánu. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu hrozil jeho zabitím ešte predtým, ako 7. októbra vypukla terajšia vojna medzi Hamasom a Izraelom.

Výbuch prišiel v čase, keď sa už viac ako dva mesiace na hranici Izraela s Libanonom ostreľujú členovia Hizballáhu s izraelskými vojakmi. Boje sa sústreďujú najmä pár kilometrov od hranice, ale pri niektorých príležitostiach izraelské letectvo zasiahlo ciele Hizballáhu aj hlbšie v Libanone.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite