Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poľsko pre ruské útoky na Ukrajine vyslalo do vzduchu stíhačky F-16

.tasr .svet

Ukrajinské vzdušné sily varovali, že 16 ruských strategických bombardérov Tu-95M s raketami smeruje k Ukrajine.

Poľsko pre ruské útoky na Ukrajine vyslalo do vzduchu stíhačky F-16 LMTAS

poľsko v utorok ráno v súvislosti s útokmi ruských síl na Ukrajine preventívne vyslalo na ochranu svojho vzdušného priestoru štyri stíhačky F-16, oznámilo Operačné veliteľstvo ozbrojených síl Poľska (RSZ), informuje TASR podľa správy agentúry PAP.

K sérii ruských úderov došlo počas uplynulej noci a pokračovali aj v utorok ráno. Rakety a útočné drony zasiahli hlavné mesto Kyjev, východoukrajinský Charkov aj iné ciele. Z Kyjeva a Charkova medzičasom hlásili dve obete a desiatky zranených.

Ukrajinské vzdušné sily varovali, že 16 ruských strategických bombardérov Tu-95M s raketami smeruje k Ukrajine. V reakcii na to Poľsko nasadilo stíhačky aj tankovacie lietadlo spojeneckých síl.

„Hlásime, že bola zaznamenaná intenzívna aktivita diaľkového letectva Ruskej federácie, ktorá súvisí so začatím úderov na území Ukrajiny,“ uviedlo poľské veliteľstvo na sociálnej sieti X.

Počas piatkových intenzívnych ruských útokov na Ukrajinu na necelé tri minúty narušila podľa generálneho štábu vo Varšave vzdušný priestor Poľska ruská raketa.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite