Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tím televízie ZDF bol zasiahnutý pri ruskom raketovom útoku na hotel v Charkove

.tasr .svet

Zranenia utrpeli dvaja členovia štábu, pri útoku nikto nezomrel.

Tím televízie ZDF bol zasiahnutý pri ruskom raketovom útoku na hotel v Charkove sita/AP Photo/Andriy Andriyenko

tím nemeckej televíznej stanice ZDF bol zasiahnutý počas sobotňajšieho ruského raketového útoku na hotel v ukrajinskom meste Charkov. TASR správu prevzala v nedeľu z agentúry DPA.

ZDF v nedeľu oznámila, že jej sedemčlenný tím sa v sobotu nachádzal v hoteli, keď došlo k zásahu tejto budovy raketou. Ukrajinskú prekladateľku zasiahli úlomky a utrpela vážne zranenia. Zranený bol aj bezpečnostný pracovník tímu.

„Je to ďalší útok Ruska na slobodnú tlač. Sme presvedčení, že zranení kolegovia sa rýchlo zotavia,“ uviedla vo vyjadrení šéfredaktorka ZDF Bettina Schaustenová. Dodala, že ZDF bude vojnu na Ukrajine naďalej spravodajsky pokrývať.

Najmenej 28 ľudí utrpelo v sobotu v Charkove zranenia, keď ruské rakety dopadli na viaceré budovy vrátane hotela, materskej školy, obchodov a reštaurácií. Britský denník The Daily Telegraph na svojej webovej stránke napísal, že išlo o Palace Hotel v centre Charkova.

Ruské ministerstvo obrany útok na hotel v Charkove potvrdilo, píše DPA. Hovorca ministerstva v nedeľu uviedol, že na hotel zaútočili, pretože z jeho priestorov príslušníci ukrajinských tajných služieb plánovali útoky na ruské mesto Belgorod.

Hotel Palace často využívajú zahraniční novinári, pretože je vybavený bunkrom, píše na svojej webovej stránke ZDF. Ruská armáda už viackrát zasiahla hotely v rôznych ukrajinských mestách, v ktorých sa nachádzali zahraniční novinári či pracovníci mimovládnych organizácií.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite