Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo Hamasu oznámilo, že počet obetí vojny presiahol 21 600

.tasr .svet

Tieto počty nie je v súčasnosti možné nezávisle overiť, OSN a ďalší pozorovatelia však poukazujú na to, že údaje poskytované ministerstvom zdravotníctva v Gaze sa v minulosti ukázali ako všeobecne dôveryhodné, píše agentúra DPA.

Ministerstvo Hamasu oznámilo, že počet obetí vojny presiahol 21 600 SITA/AP Photo/Hatem Ali

počet Palestínčanov zabitých v Pásme Gazy od začiatku vojny stúpol na 21 672, oznámilo v sobotu tamojšie ministerstvo zdravotníctva kontrolované hnutím Hamas. Zranených bolo podľa neho 56 165 ľudí, informuje TASR s odvolaním sa na agentúru DPA.

Hovorca ministerstva uviedol, že za posledných 24 hodín zomrelo pri 14 izraelských útokoch 165 Palestínčanov a ďalších 250 utrpelo zranenia. V piatok ministerstvo hlásilo 21 507 mŕtvych. Vo svojej bilancii nespresňuje, koľko z obetí tvoria civilisti a koľko príslušníci ozbrojených organizácií.

Najnovšia vojna v Pásme Gazy vypukla v dôsledku najhoršieho masakru v dejinách Izraela, pri ktorom ozbrojenci islamistického hnutia Hamas a ďalších extrémistických skupín 7. októbra zabili približne 1200 ľudí vrátane najmenej 850 civilistov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite