Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia našla list strelca z Prahy, priznal sa v ňom k dvom ďalším vraždám

.tasr .svet

Balistická expertíza preukázala zhodu medzi zbraňami z dvoch miest.

Polícia našla list strelca z Prahy, priznal sa v ňom k dvom ďalším vraždám sita/AP Photo/Petr David Josek

polícia našla v dome strelca z pražskej Univerzity Karlovej list, v ktorom sa priznal k dvojnásobnej vražde v Klánovickom lese na okraji Prahy. Ako potvrdil bez ďalších podrobností českému Deníku N hovorca pražskej polície Jan Daněk, list našli v páchateľovom bydlisku v obci Hostouň v okrese Kladno ešte minulý týždeň, informuje TASR.

„Obsah dokumentu nie je nateraz možné zverejniť, a to kvôli prebiehajúcemu vyšetrovaniu celej udalosti,“ povedal policajný hovorca. Vysvetlil, že polícia musí v tejto súvislosti vypočuť niekoľkých svedkov a tí sa nemôžu dozvedieť detaily z médií.

Balistická expertíza už minulý týždeň preukázala zhodu medzi zbraňou nájdenou v dome útočníka a zbraňou použitou pri vražde muža a dieťaťa v Klánovickom lese 15. decembra. Šesť dní po tejto dvojnásobnej vražde páchateľ zaútočil na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe, na ktorej študoval, a zastrelil tam 14 ľudí a napokon aj seba. Ďalších 25 ľudí utrpelo zranenia. Útočník ešte predtým doma zabil svojho otca.

Vrah mal podľa polície zbrojný preukaz a povolenie na držanie ôsmich zbraní. Dve z nich boli dlhé a obe použil pri útoku na univerzite.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite