Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Polícia identifikovala všetky obete streľby, nie je medzi nimi cudzinec, informuje Rakušan

.tasr .svet

Minister vnútra Vít Rakušan vo vysielaní ČT24 uviedol, že obetí je 13, štrnástym mŕtvym je páchateľ.

Polícia identifikovala všetky obete streľby, nie je medzi nimi cudzinec, informuje Rakušan SITA/AP Photo/Denes Erdos

česká polícia už identifikovala všetky obete štvrtkovej streľby na Univerzite Karlovej v Prahe. Medzi obeťami podľa Rakušana nie je žiaden cudzí štátny príslušník, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Polícia podľa ministra na identifikácii tiel pracovala celú noc. „Poznáme všetkých 14 mŕtvych a ich identitu. Ide o 13 obetí šialeného strelca, jedným mŕtvym je sám strelec,“ upresnil minister. Zároveň dodal, že vyšetrovacia verzia, že útočník je tiež vrahom z muža a jeho dieťaťa v Klánovickom lese, je „maximálne pravdepodobná“.

Jednou z obetí je riaditeľka Ústavu hudobnej vedy Lenka Hlávková. „S hlbokou ľútosťou oznamujeme, že včerajšie nádejné správy sa, bohužiaľ, nepotvrdili. Na základe overenej informácie od rodiny a s jej dovolením oznamujeme, že naša kolegyňa a riaditeľka Ústavu hudobnej vedy FF UK Lenka Hlávková včerajší útok neprežila,“ napísal ústav piatok na Facebooku.

Polícia v súvislosti s tragickou udalosťou prijala v piatok celorepublikové preventívne opatrenie zamerané na školy a mäkké ciele. Upozornila, že v teréne budú aj policajti s dlhými zbraňami.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite