Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Počet obetí vojny podľa palestínskych zdrojov presiahol 20.000

.tasr .svet

Nový počet obetí predstavuje takmer jedno percento predvojnovej populácie tejto pobrežnej palestínskej enklávy.

Počet obetí vojny podľa palestínskych zdrojov presiahol 20.000 SITA/AP Photo/Ohad Zwigenberg

počet palestínskych obetí, ktoré prišli o život počas vojny medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas, presiahol 20 000, uviedli predstavitelia palestínskeho rezortu zdravotníctva v Pásme Gazy. TASR informuje podľa piatkovej správy agentúry AP.

Vojna medzi Izraelom a Hamasom, ktorá vypukla po bezprecedentnom útoku palestínskych militantov na juh Izraela, trvá už viac než desať týždňov a jej výsledkom je aj vyše 80 percent vysídlených obyvateľov.

Ministerstvo zdravotníctva v Gaze v piatok uviedlo, že zdokumentovalo dovedna 20 057 úmrtí. Agentúra AP pripomína, že ministerstvo nerozlišuje medzi úmrtiami bojovníkov a civilistov. Už predtým však uviedlo, že zhruba dve tretiny mŕtvych tvoria ženy alebo deti.

Palestínski militanti na izraelskom území zabili 7. októbra približne 1200 ľudí, väčšinou civilistov, a ďalších zhruba 240 zavliekli do Pásma Gazy.

Izrael tvrdí, že počas vojenskej ofenzívy v Pásme Gazy, ktorou na tento útok reagoval, zabil približne 7000 členov hnutia Hamas, dôkazy k týmto tvrdeniam však doposiaľ nepredložil, píše AP.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite