Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemecká prokuratúra vyšetruje smrť šesťčlennej nemeckej rodiny v Pásme Gazy

.tasr .svet

Podľa rodinných príslušníkov zahynulo šesť členov rodiny pri raketovom útoku na Pásmo Gazy.

Nemecká prokuratúra vyšetruje smrť šesťčlennej nemeckej rodiny v Pásme Gazy sita/AP Photo/Ohad Zwigenberg

prípad šesťčlennej rodiny, ktorá naposledy žila v nemeckom meste Dortmund a podľa predpokladov zahynula koncom októbra v palestínskom Pásme Gazy, podnietil nemeckú prokuratúru, aby začala tieto úmrtia vyšetrovať. TASR prevzala štvrtkovú správu z tlačovej agentúry DPA.

Hovorca prokuratúry v Dortmunde vo štvrtok uviedol, že dom, kde manželia a ich štyri deti v Gaze žili, údajne zasiahla raketa.

Prokurátor vyhlásil, že najprv vyšetrujú, či rodina skutočne zahynula, a v prípade potvrdenia tejto informácie budú vyšetrovať aj to, aké okolnosti viedli k úmrtiam. Brat otca rodiny povedal, že šesť členov rodiny zahynulo pri raketovom útoku na Pásmo Gazy.

V Pásme Gazy prebieha vojna medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas, ktoré v palestínskej enkláve vládne. Vojna sa začala masívnym útokom Hamasu na južný Izrael 7. októbra, pri ktorom militanti zabili približne 1200 ľudí, prevažne civilistov. Izrael následne spustil intenzívnu odvetnú vojenskú operáciu, pri ktorej chce zlikvidovať Hamas.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite