Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Riaditeľ CIA sa vo Varšave stretol so šéfom Mosadu a katarským premiérom

.tasr .svet

Témou stretnutia bolo prepustenie ďalších rukojemníkov zajatých hnutím Hamas.

Riaditeľ CIA sa vo Varšave stretol so šéfom Mosadu a katarským premiérom SITA/AP Photo/Carolyn Kaster William Burns

riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns sa v pondelok vo Varšave stretol so šéfom izraelskej tajnej služby Mosad Davidom Barneom a katarským premiérom Muhammadom bin Abdarrahmánom Sáním. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním na nemenovaného amerického predstaviteľa.

Témou stretnutia bolo prepustenie ďalších rukojemníkov, ktorých militanti z hnutia Hamas zajali počas októbrového útoku na Izrael, uviedol americký predstaviteľ, ktorý si želal ostať v anonymite. Išlo o prvé stretnutie týchto troch strán od prerušenia rozhovorov krátko po tom, ako 1. decembra skončila platnosť prímeria medzi Izraelom a Hamasom.

Počas týždňového prímeria Hamas prepustil 105 rukojemníkov, žien a detí výmenou za to, že Izrael prepustil zo svojich väzníc 240 Palestínčanov vrátane žien. V zajatí Hamasu zostáva podľa Izraela naďalej 129 rukojemníkov, pripomína AP.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite