Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin: Mier na Ukrajine bude, keď Rusko dosiahne svoje ciele

.tasr .svet

Ide o prvú koncoročnú tlačovú konferenciu Putina od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu.

Putin: Mier na Ukrajine bude, keď Rusko dosiahne svoje ciele SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

mier nastane, keď Rusko dosiahne ciele svojej špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine. Vyhlásil to vo štvrtok ruský prezident Vladimir Putin počas svojej koncoročnej tlačovej konferencie, informuje TASR.

„Ciele sa nemenia. Pripomeniem, o čom sme vtedy hovorili - o denacifikácii Ukrajiny, o demilitarizácii a jej neutrálnom statuse,“ reagoval Putin.

Ruským vojakom sa pritom podľa Putina darí vylepšovať si pozície pozdĺž celej frontovej línie na Ukrajine. „V podstate po celej kontaktnej línii naše ozbrojené sily skromne povedané vylepšujú svoje pozície,“ vyhlásil. Zároveň poďakoval vojakom bojujúcim na Ukrajine.

Šéf Kremľa tiež vylúčil potrebu vyhlásenia ďalšej mobilizácie. Pripomenul, že počas čiastočnej mobilizácie, ktorú vyhlásil v septembri 2022, sa podarilo do armády nabrať asi 300.000 ľudí. „V zóne špeciálnej vojenskej operácie sa nachádza 244.000 mobilizovaných,“ povedal Putin.

Za hlavnú úlohu Ruska označil posilnenie svojej suverenity. „Naša krajina bez suverenity nemôže existovať, “vyhlásil Putin s tým, že posilnenie suverenity súvisí okrem iného aj s posilnením obranyschopnosti krajiny. Ide o prvú koncoročnú tlačovú konferenciu Putina od začiatku invázie Ruska na Ukrajinu. Šéf Kremľa pritom počas nej v rámci tzv. priamej linky odpovedá aj na otázky občanov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite