Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozhovor s Orbánom bol úprimný a týkal sa európskych záležitostí, vyhlásil Zelenskyj

.tasr .svet

Obaja lídri sa stretli v nedeľu v Buenos Aires pri príležitosti inaugurácie nového argentínskeho prezidenta Javiera Mileia.

Rozhovor s Orbánom bol úprimný a týkal sa európskych záležitostí, vyhlásil Zelenskyj SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v noci na pondelok opísal rozhovor s maďarským premiérom Viktorom Orbánom ako „maximálne úprimný“. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry Reuters.

„(Rozhovor) bol maximálne úprimný – a samozrejme sa týkal našich európskych záležitostí,“ povedal Zelenskyj vo videoodkaze zverejnenom na sociálnej sieti.

Maďarský premiér „v súvislosti so vstupom Ukrajiny do Európskej únie signalizoval, že členské štáty EÚ o tejto otázke neustále diskutujú“, uviedol po stretnutí Orbánov hovorca Bertalan Havasi.

Video zverejnené na platforme YouTube zachytilo, ako sa Zelenskyj a Orbán rozprávajú asi 20 sekúnd v budove argentínskeho parlamentu. Rozhovor sa uskutočnil pred nadchádzajúcim samitom EÚ, kde sa bude rozhodovať o začatí prístupových rokovaní Ukrajiny do EÚ.

Orbán viackrát povedal, že otvorenie prístupových rokovaní EÚ s Ukrajinou nateraz odmieta, pripomína Reuters.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite