Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin vycestuje v stredu do Saudskej Arábie a SAE

.tasr .svet

O deň neskôr zase navštívi Putina v Moskve iránsky prezident Ebráhím Raísí.

Putin vycestuje v stredu do Saudskej Arábie a SAE SITA/Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

„prezident Putin zajtra vycestuje na pracovnú návštevu SAE a Saudskej Arábie,“ oznámil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Spresnil, že predmetom rokovaní budú bilaterálne vzťahy, energetika, konflikt medzi Izraelom a Hamasom a medzinárodná politika.

Iránska agentúra Fárs na svojom webe píše, že hlavným bodom rokovaní budú bilaterálne a hospodárske vzťahy Iránu a Ruska a tiež zahraničná politika, predovšetkým vojna v Pásme Gazy. Podľa Fárs cestuje Raísí do Ruska na oficiálne pozvanie ruského prezidenta.

Putin navštívil Irán vlani v júli a pred dvoma mesiacmi bol v v Teheráne aj ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. Západné krajiny obviňujú Irán z podpory ruskej invázie na Ukrajine dodávkami dronov a iného vojenského materiálu.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite