Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Netanjahu bude súdený ako vojnový zločinec, vyhlásil Erdogan

.tasr .svet

Turecký prezident je jedným z najväčších kritikov Izraela od začiatku vojny zo 7. októbra.

Netanjahu bude súdený ako vojnový zločinec, vyhlásil Erdogan AP Photo/Peter Dejong

turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pondelok opätovne vyhlásil, že Izrael sa musí zodpovedať na medzinárodnej úrovni za svoje činy v Pásme Gazy. Zároveň vyhlásil, že izraelský premiér Benjamin Netanjahu bude súdený ako vojnový zločinec, informuje TASR podľa správy servera Sky News a denníka The Jerusalem Post.

Erdogan v príhovore na schôdzke výboru Organizácie islamskej spolupráce (OIC) v tureckom Istanbule tiež uviedol, že Gaza je palestínskym územím a vždy bude patriť Palestínčanom. Turecký prezident je jedným z najväčších kritikov Izraela od začiatku vojny zo 7. októbra, keď komandá palestínskeho radikálneho hnutia Hamas a ďalších palestínskych zoskupení napadli juh Izraela, pripomína Sky News.

Erdogan opakovane obviňuje Netanjahuovu vládu z porušovania medzinárodného práva a odmieta označiť hnutie Hamas za teroristickú organizáciu. Turecký prezident pritom opakovane označuje za teroristické organizácie rôzne kurdské zoskupenia. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite