Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Americký torpédoborec a komerčné lode čelili v Červenom mori útoku, informuje Pentagón

.tasr .svet

Britská armáda predtým informovala o podozrení, že v Červenom útoku došlo k dronovému útoku a výbuchom. Viac detailov však neposkytla.

Americký torpédoborec a komerčné lode čelili v Červenom mori útoku, informuje Pentagón SITA/Mass Communication Specialist 1st Class Ryan U. Kledzik/U.S. Navy via AP

americký torpédoborec USS Carney a niekoľko komerčných plavidiel boli v nedeľu v Červenom mori terčom útoku. Oznámilo to americké ministerstvo obrany. TASR správu prevzala z agentúry AP.

„Evidujeme správy o útokoch na USS Carney a komerčné plavidlá v Červenom mori. Informácie poskytneme, keď budú k dispozícii,“ uviedol Pentagón.

Pentagón neidentifikoval, odkiaľ podľa neho útok prišiel. V uplynulom období však na lode v Červenom mori viackrát útočili jemenskí húsijskí povstalci podporovaní Iránom, ktorí v čase vojny v Pásme Gazy dronmi útočili aj na Izrael, píše AP.

Húsijskí povstalci sa k správam o útoku zatiaľ nevyjadrili. Ich hovorca však nedávno avizoval, že čoskoro zverejnia dôležité vyhlásenie.

Podľa agentúry AP môže najnovší incident v Červenom mori predstavovať eskaláciu v sérii námorných útokov na Blízkom východe spojených s vojnou medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite