Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael reagoval paľbou na strely vypálené zo Sýrie a z Libanonu

.tasr .svet

Izraelom okupované Golanské výšiny zasiahla v nedeľu raketa zo Sýrie. Izrael následne ostreľoval miesto, z ktorého bola vypálená.

Izrael reagoval paľbou na strely vypálené zo Sýrie a z Libanonu SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov

izrael počas soboty a nedele reagoval paľbou na strely, ktoré boli smerom na jeho územie vypálené zo susedných krajín Sýria a Libanon. TASR správu prevzala z agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na izraelskú armádu.

V sobotu v noci bola z územia Libanonu vypálená protitanková strela, ktorá smerovala k dedine na severe Izraela. Zasiahla neobývané územie. Izraelské delostrelectvo reagovalo paľbou na viacero oblastí na libanonskom území. Obete nehlásila žiadna zo strán.

Izrael od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011 pravidelne uskutočňuje nálety na pozície sýrskych vládnych síl a ich spojencov z Iránu a Libanonu. Svoje útoky vystupňoval po tom, ako 7. októbra tohto roka prepukol konflikt medzi Izraelom a militantným hnutím Hamas v Pásme Gazy.

Od prepuknutia tohto konfliktu sa vystupňovali aj ozbrojené zrážky medzi izraelskými silami a militantným hnutím Hizballáh v Libanone, pripomína DPA.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite