Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael stiahol z Kataru svojich vyjednávačov

.tasr .svet

V rámci týždeň trvajúcej dohody o prímerí, ktorú sprostredkoval Katar, prepustil Hamas 105 rukojemníkov, zatiaľ čo Izrael za tento čas prepustil 240 väznených Palestínčanov.

Izrael stiahol z Kataru svojich vyjednávačov SITA/AP Photo/Leo Correa Stúpajúci dym po bombardovaní Pásma Gazy, sobota 2. december 2023

izrael sťahuje z Kataru svojich vyjednávačov z izraelskej rozviedky Mosad z dôvodu, že rokovania o obnovení pokoja zbraní v Pásme Gazy dosiahli slepú uličku. Oznámila to v sobotu kancelária izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

„Šéf Mosadu David Barnea po slepej uličke v rokovaniach a na pokyn premiéra Benjamina Netanjahua nariadil svojmu tímu v Dauhe, aby sa vrátil do Izraela,“ uviedla kancelária izraelského premiéra vo vyhlásení.

Predstavitelia Mosadu v sobotu v Dauhe rokovali so sprostredkovateľmi z Kataru o obnovení pokoja zbraní v Pásme Gazy, povedal pre agentúru Reuters zdroj oboznámený so záležitosťou. Rozhovory boli podľa jeho slov zamerané na možné prepustenie iných kategórii rukojemníkov ako žien a detí, a tiež na podmienky pokoja zbraní líšiace sa od prímeria, ktorého platnosť vypršala v piatok         

V rámci týždeň trvajúcej dohody o prímerí, ktorú sprostredkoval Katar, prepustil Hamas 105 rukojemníkov, zatiaľ čo Izrael za tento čas prepustil 240 väznených Palestínčanov. Obe strany sa vzájomne obviňujú z kolapsu prímeria, ktoré vstúpilo do platnosti v piatok 24. novembra a bolo dvakrát predĺžené.

Izrael tvrdí, že Hamas odmietal prepustiť všetky ženy, ktoré zadržiava v Gaze. Palestínsky predstaviteľ uviedol, že nezhody sa týkali oslobodenia izraelských vojačiek.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite