Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Paraguaj: Vládneho predstaviteľa odvolali po tom, ako podpísal dohodu s fiktívnou krajinou

.sita .svet

V memorande vyjadril vyjadrené úprimné želanie a odporúčanie vláde Paraguaja, aby nadviazala diplomatické vzťahy so Spojenými štátmi Kailaskými.

Paraguaj: Vládneho predstaviteľa odvolali po tom, ako podpísal dohodu s fiktívnou krajinou sita/AP Photo/Jorge Saenz

paraguajského vládneho predstaviteľa odvolali z funkcie po tom, čo vyšlo najavo, že podpísal memorandum o porozumení so zástupcami fiktívnej krajiny indického guru na úteku - Spojených štátov Kailaských. Odhalenie vyvolalo v Paraguaji veľký škandál a Arnaldo Chamorro, ktorý sa ukázal ako neznalec politického zemepisu, si na sociálnych sieťach „zlízol“ poriadny výsmech.

Chamorro ukončil pôsobenie na paraguajskom ministerstve poľnohospodárstva v stredu krátko po tom, čo vyšlo najavo, že podpísal „vyhlásenie“ so zástupcami Spojených štátov Kailaských. V memorande zo 16. októbra bolo okrem iného vyjadrené úprimné želanie a odporúčanie vláde Paraguaja, aby zvážila, preskúmala a aktívne hľadala nadviazanie diplomatických vzťahov so Spojenými štátmi Kailaskými a podporila uznanie tejto krajiny ako suverénneho a nezávislého štátu v rôznych medzinárodných organizáciách.

Predstavitelia fiktívnej krajiny sa stretli s Chamorrom a ministrom poľnohospodárstva Carlosom Giménezom, uviedol Chamorro v rozhlasovom rozhovore. Počas rozhovoru Chamorro uznal, že nevie, kde sa Spojené štáty Kailaské nachádzajú, no povedal, že podpísal to, čo označil ako „memorandum o porozumení“, pretože druhá strana ponúkla pomoc Paraguaju s rôznymi problémami vrátane zavlažovania.

Nebolo to prvýkrát, čo samozvaní predstavitelia Spojených štátov Kailaských podviedli medzinárodných lídrov. Začiatkom tohto roka sa im podarilo zúčastniť sa na zasadnutí výboru Organizácie Spojených národov v Ženeve a tiež podpísali dohody s miestnymi lídrami v USA a Kanade.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite