Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hamas dnes prepustí 14 rukojemníkov, Izrael 42 väzňov

.tasr .svet

Do Pásma Gazy v sobotu ráno dorazila z Egypta cez hraničný priechod Rafah ďalšia humanitárna pomoc.

Hamas dnes prepustí 14 rukojemníkov, Izrael 42 väzňov SITA/AP Photo/Majdi Mohammed

izrael v sobotu v rámci druhého dňa prímeria s palestínskym militantným hnutím Hamas v Pásme Gazy prepustí 42 palestínskych väzňov. Hamas výmenou za to prepustí 14 rukojemníkov zadržiavaných v pásme Gazy od 7. októbra. Informovala o tom bez ďalších podrobností agentúra AFP s odvolaním sa na izraelské úrady.

Izraelská väzenská správa podľa denníka Haarec dostala zoznam 42 Palestínčanov — mužov aj žien —, ktorí majú byť v sobotu prepustení na základe podmienok dohody s Hamasom. Tá stanovuje, že za každého rukojemníka Hamasu prepustí Izrael z väzenia troch Palestínčanov.

Hamas v piatok počas prvého dňa prímeria prepustil prvých 24 z približne 240 rukojemníkov, ktorých zadržiava v Pásme Gazy od útoku na Izrael. Katar, ktorý výmenu pomohol sprostredkovať, oznámil, že medzi prepustenými je 13 Izraelčanov, desať občanov Thajska a jeden Filipínec. Izrael na oplátku prepustil 39 Palestínčanov.

Do Pásma Gazy medzitým v sobotu ráno dorazila z Egypta cez hraničný priechod Rafah ďalšia humanitárna pomoc. Išlo o štyri cisterny s palivom a ďalšie štyri so zemným plynom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite