Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izrael má v Pásme Gazy vyše 10 000 vojakov

.tasr .svet

Väčšina z nasadených izraelských vojakov je rozmiestnená štvrtiach Zajtún a Džabalíja v meste Gaza, ktoré je najväčším mestom v Pásme Gazy.

Izrael má v Pásme Gazy vyše 10 000 vojakov SITA/Israel Defense Forces via AP

viac než 10 000 izraelských vojakov je v súčasnosti rozmiestnených v Pásme Gazy v rámci vojenskej operácie proti palestínskemu militantnému hnutiu Hamas, uviedol s odvolaním sa na armádne zdroje izraelský denník Haarec.

Podľa izraelských médií zahynulo od spustenia pozemnej ofenzívy v Pásme Gazy, ktorá sa začala koncom októbra, dovedna 66 izraelských vojakov. 

Došlo aj k viacerým prípadom, keď boli izraelskí vojaci zabití v dôsledku streľby do vlastných radov. Armáda uviedla, že tieto prípady sú predmetom vyšetrovania, aby bolo možné prijať náležité preventívne opatrenia. 

Pri bezprecedentnom útoku Hamasu na Izrael zo 7. októbra bolo zavraždených asi 1200 ľudí, prevažne civilistov, a ďalších približne 240 bolo odvlečených do Pásma Gazy, kde väčšinu z nich stále držia ako rukojemníkov.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite