Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda objavila teroristický tunel pod nemocnicou Šifá

.tasr .svet

Armáda tiež informovala, že v bojoch v Pásme Gazy zahynulo päť vojakov, čím sa ich počet od začiatku vojny zvýšil na 64.

Izraelská armáda objavila teroristický tunel pod nemocnicou Šifá SITA/Satellite image ©2023 Maxar Technologies via AP

izraelská armáda (IDF) v nedeľu oznámila, že počas vojenskej operácie odhalila tunel pod nemocnicou Šifá v Gaze. TASR informuje podľa správy agentúry AFP. 

„Vojaci IDF odhalili 55-metrový teroristický tunel 10 metrov hlboko pod nemocničným komplexom Šifá,“ ktorý viedol popod nemocnicu a končil pri výbuchových dverách, uvádza sa vo vyhlásení armády.

Vláda Hamasu v Pásme Gazy v nedeľu uviedla, že počet obetí bojov medzi izraelskými vojakmi a militantmi Hamasu na palestínskom území dosiahol od začiatku vojny 7. októbra 13 000, väčšinou detí a žien. Ďalších 30.000 ľudí bolo zranených.

Ministerstvo zdravotníctva ovládané Hamasom už skôr uviedlo, že nemôže udávať presné počty, keďže intenzívne boje bránia v pátraní po telách.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite