Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František znova vyzval na mier

.tasr .svet

Pápež dodal, že mier je možný a „nesmieme rezignovať, pretože vojna je vždy porážkou, z ktorej profitujú len výrobcovia zbraní“.

Pápež František znova vyzval na mier SITA/AP Photo/Andrew Medichini

pápež František v nedeľu opätovne vyzval na mier. Podľa neho je nevyhnutné pokračovať v úsilí ukončiť prebiehajúce konflikty na Blízkom východe a Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

„Modlím sa za ťažko skúšaných obyvateľov Ukrajiny... a za Palestínčanov a Izraelčanov,“ uviedol pápež počas tradičnej nedeľnej modlitby Anjel Pána na Námestí sv. Petra vo Vatikáne.

Pápež už viackrát žiadal ukončenie konfliktu medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas. Humanitárnu situáciu v pásme Gazy označil za veľmi vážnu a uviedol, že každá ľudská bytosť má právo žiť v mieri. Žiadal tiež prímerie vo vojne na Ukrajine. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite