Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prehru Ruska vo vojne na Ukrajine si želá 85 % Fínov

.tasr .svet

Vyplýva to z prieskumu Fínskeho obchodného a politického fóra.

Prehru Ruska vo vojne na Ukrajine si želá 85 % Fínov SITA/Ukrainian Presidential Press Office via AP Fínsky premiér s ukrajinským prezidentom, 23. 8. 2023

až 85 percent Fínov si želá, aby Rusko prehralo vojnu na Ukrajine a stiahlo svoju armádu. Úplne s tým súhlasí 57 percent Fínov a čiastočne 28 percent. Ako informuje web Ukrajinská pravda, vyplýva to z prieskumu Fínskeho obchodného a politického fóra.

Takmer rovnaký podiel fínskych respondentov (84 %) sa domnieva, že Ukrajina by mala znovu získať územia okupované Ruskom a 80 percent je presvedčených, že Ukrajina by mala znovu získať aj polostrov Krym. Za stíhanie osôb zodpovedných za vojnové zločiny na Ukrajine je 90 percent Fínov a viac ako 80 percent súhlasí s tým, že Rusko by malo kompenzovať obnovu Ukrajiny.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite