Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maďarská vláda tvrdí, že Ukrajina nie je pripravená na členstvo v EÚ

.tasr .svet

Náš východný sused podľa Maďarska nebude pripravený, kým sa nenastolí mier.

Maďarská vláda tvrdí, že Ukrajina nie je pripravená na členstvo v EÚ SITA/Diana Černáková

maďarská vláda sa domnieva, že Ukrajina stále nie je pripravená na členstvo v Európskej únii, vyhlásil vo štvrtok šéf úradu vlády Gergely Gulyás. S odvolaním sa na server atv.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Maďarsko podľa Gulyása síce poskytlo Ukrajine už veľa podpory, ale zastáva názor, že táto vojnou zničená krajina ešte nie je pripravená na vstup do EÚ.       

„Ukrajina nespĺňala podmienky na vstup predtým a nespĺňa ich ani teraz. Podľa názoru (maďarskej) vlády je potrebná nová stratégia EÚ pre Ukrajinu a potom sa môžu prijať vhodné rozhodnutia,“ dodal Gulyás.

Šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó v stredu tvrdil, že Ukrajina nebude pripravená na členstvo v EÚ, kým tam nebude nastolený mier. Vstupom Ukrajiny do Únie by podľa Szijjártóa vstúpila do EÚ aj vojna, čo si evidentne nikto neželá.

Szijjártó tak reagoval na stredajšie odporúčanie predsedníčky eurokomisie Ursuly von der Leyenovej pre lídrov EÚ, aby otvorili prístupové rokovania s Ukrajinou a Moldavskom.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite