Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda postúpila k pobrežiu pásma Gazy, rozdelila ho na dve časti

.tasr .svet

Izraelské obranné sily (IDF) v oznámení uviedli, že ich vojaci dosiahli pozície na pobreží Gazy v rámci rozšírenej fázy pozemných operácií. Cieľom je obkľúčiť sily militantného hnutia Hamas.

Izraelská armáda postúpila k pobrežiu pásma Gazy, rozdelila ho na dve časti SITA/Israel Defense Forces via AP

izraelská armáda v nedeľu večer oznámila, že jej jednotky sa pri pozemnej operácii v pásme Gazy dostali na pobrežie Stredozemného mora, čím túto palestínsku enklávu rozdelili na dve časti. Informuje o tom TASR s odvolaním sa na televíziu CNN a agentúru AFP.

Hovorca armády Daniel Hagari povedal, že izraelské sily pokračovali vo „významných“ úderoch vo vojne proti Hamasu a budú ich vykonávať aj naďalej.

„Obkľúčili mesto Gaza... Teraz existuje južná Gaza a severná Gaza,“ uviedla armáda podľa AFP.

Vláda Hamasu v pásme Gazy predtým oznámila, že izraelská armáda uskutočnila v nedeľu večer „intenzívne bombardovanie“ v okolí viacerých nemocníc na severe pásma, ktoré trvalo vyše hodinu. Došlo k tomu krátko po opätovnom výpadku internetových a telefonických spojení v Gaze.

Údery prišli po tom, ako izraelská armáda opätovne obvinila Hamas, že využíva nemocnice pri svojom boji proti Izraelu.

„Hamas umiestňuje sily a zbrane vnútri škôl, mešít, domov a objektov OSN, pod nimi a okolo nich,“ povedal Hagari novinárom. „K najhorším vojnovým zločinom Hamasu je používanie nemocníc na ukrytie svojej teroristickej infraštruktúry,“ vyhlásil.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite