Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj nie je pripravený na rozhovory s Ruskom, pozval na Ukrajinu Trumpa

.tasr .svet

Ukrajinský líder tiež vyzval USA, aby Kyjevu poskytli viac financií a pomohli tak ukrajinským silám bojovať proti Rusku.

Zelenskyj nie je pripravený na rozhovory s Ruskom, pozval na Ukrajinu Trumpa SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v nedeľu povedal, že nie je pripravený na rozhovory s Ruskom, kým Moskva nestiahne svojich vojakov z jeho krajiny. Poprel tiež, že by s ním západní predstavitelia hovorili o takýchto rokovaniach, informuje TASR podľa agentúry AFP.

„(Spojené štáty) vedia, že nie som pripravený hovoriť s teroristami, pretože ich slovo nič neznamená,“ uviedol Zelenskyj v rozhovore pre americkú televíziu NBC. „Musia odísť z nášho územia, až po tom môže svet prepnúť na diplomaciu,“ zdôraznil.

Ukrajinský líder tiež vyzval USA, aby Kyjevu poskytli viac financií a pomohli tak ukrajinským silám bojovať proti Rusku. Pozval okrem toho amerického exprezidenta Donalda Trumpa, aby navštívil Ukrajinu a videl na vlastné oči rozsah a dôsledky konfliktu.

Trump, vedúci kandidát na nomináciu Republikánskej strany v prezidentských voľbách v budúcom roku, ostro kritizuje americkú podporu pre Kyjev a vyhlásil, že by v prípade znovuzvolenia mohol vojnu ukončiť do 24 hodín.

„Ak sem príde, budem potrebovať... 24 minút, aby som prezidentovi Trumpovi vysvetlil, že túto vojnu nemôže zvládnuť,“ povedal Zelenskyj. „Nemôže priniesť mier vzhľadom na (ruského prezidenta Vladimira) Putina,“ citovala ho agentúra Reuters.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite