Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Letectvo zničilo na Kryme jednu z najmodernejších lodí ruskej Čiernomorskej flotily

.sita .svet

Na Telegrame to uviedol veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

Letectvo zničilo na Kryme jednu z najmodernejších lodí ruskej Čiernomorskej flotily SITA/Crimean Telegram channel via AP Záber z Krymu dňa 22. 9. 2023

ukrajinské sily potopili pri sobotňajších útokoch jednu z najmodernejších lodí ruskej Čiernomorskej flotily a nosič rakiet Kalibr. 

Na Rusmi okupovanom ukrajinskom polostrove Krym nastali v sobotu výbuchy a tamojšie úrady vydali varovanie pred leteckým útokom. Oleščuk neskôr uviedol, že ukrajinskí piloti podnikli nálety na infraštruktúru lodenice Zaliv v meste Kerč. Vtedy ešte nebolo isté, či bola vojnová loď zničená. Nasledujúci deň Oleščuk potvrdil zničenie jedného z najnovších ruských nosičov Kalibr. „Potvrdzujem to,“ povedal Oleščuk.

Po výbuchoch Rusi tvrdili, že „niektoré trosky zostrelených rakiet dopadli na územie jedného zo suchých dokov“. Až v sobotu neskoro večer ruské ministerstvo obrany priznalo, že vojnová loď ruskej Čiernomorskej flotily kotviaca v lodenici v Kerči bola „poškodená“.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite