Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda dala civilistom štyri hodiny na presun na juh pásma Gazy

.tasr .svet

Obyvateľov v arabčine vyzval, aby v záujme svojej vlastnej bezpečnosti využili najbližšiu príležitosť a presunuli sa na juh. Armáda tiež zverejnila mapu s vyznačenou trasou.

Izraelská armáda dala civilistom štyri hodiny na presun na juh pásma Gazy SITA/Israel Defense Forces via AP Na fotografii sú zachytení izraelskí vojaci počas pozemnej operácie na Gaze

izraelská armáda civilistom v pásme Gazy v nedeľu vyčlenila štyri hodiny na presun do južnej časti tejto enklávy. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Izraelské obranné sily (IDF) od 10.00 h do 14.00 h miestneho času (9.00 h - 13.00 h SEČ) umožnia fungovanie dopravy na jednej z ciest vedúcej na juh, uviedol v sobotu na sociálnej sieti X hovorca IDF. Obyvateľov v arabčine vyzval, aby v záujme svojej vlastnej bezpečnosti využili najbližšiu príležitosť a presunuli sa na juh. Armáda tiež zverejnila mapu s vyznačenou trasou.

Izrael počas uplynulého týždňa začal novú fázu vo vojne proti hnutiu Hamas, ktoré má pod kontrolou pásmo Gazy, a rozšíril pozemné operácie, píše DPA. Obyvateľov v severnej časti pásma už opakovane vyzval, aby sa presunuli na juh. Zatiaľ tak podľa údajov armády urobilo približne 700.000 ľudí.

Organizácia Spojených národov (OSN) uvádza, že v pásme Gazy sa nachádza až 1,4 milióna vnútorne vysídlených osôb.  V tejto husto obývanej enkláve žije celkovo približne 2,2 milióna obyvateľov. pripomína DPA.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite