Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zelenskyj odmieta, že sa vojna na Ukrajine dostala do patovej situácie

.tasr .svet

Zároveň poprel špekulácie, že ho západní predstavitelia tlačia do rokovaní s Ruskom.

Zelenskyj odmieta, že sa vojna na Ukrajine dostala do patovej situácie SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu odmietol tvrdenie, že sa vojna na Ukrajine dostala do patovej situácie. 

„Čas uplynul, ľudia sú unavení... Ale toto nie je patová situácia,“ povedal Zelenskyj v Kyjeve na tlačovej konferencii s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou.

„Nikto z našich partnerov na nás netlačí, aby sme si sadli s Ruskom, rokovali s ním a niečo mu dali,“ dodal. Reagoval tak na medializované správy, že predstavitelia USA a EÚ hovorili s ukrajinskou vládou o možnosti mierových rokovaní.

Ukrajinský prezident tiež uviedol, že konflikt medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas odviedol pozornosť od vojny na Ukrajine a to je podľa jeho slov „cieľom Ruska“.

„Samozrejme, je jasné, že vojna na Blízkom východe, tento konflikt, odoberá pozornosť... Boli sme už vo veľmi zložitých situáciách, keď Ukrajina nemala takmer žiadnu pozornosť. Som si úplne istý, že túto výzvu prekonáme,“ povedal.

Rusko spustilo inváziu na Ukrajinu vlani vo februári, rozsiahla frontová línia sa však za uplynulé mesiace takmer nepohla, konštatuje AFP.                

Partneri Ukrajiny vrátane Spojený štátov tvrdia, že sú pripravení podporovať Kyjev vojensky a finančne tak dlho, ako to bude potrebné.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite