Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda obkľučuje mesto Gaza

.sita .svet

Halevi podotkol, že Izrael nedodal do Gazy žiadne palivo.

Izraelská armáda obkľučuje mesto Gaza SITA/AP Photo/Maya Alleruzzo

izraelská armáda obkľučuje mesto Gaza a „prehlbuje“ tam svoje operácie. Ako referuje spravodajský web CNN, vo štvrtkovom televíznom rozhovore to povedal náčelník generálneho štábu izraelskej armády Herci Halevi.

„Naši vojaci v ostatných dňoch operujú v meste Gaza, obkľučujú ho z viacerých smerov, čím sa prehlbuje operácia,“ Halevi a dodal: „Naše sily sú vo veľmi významných oblastiach mesta Gaza.“

Halevi podotkol, že Izrael nedodal do Gazy žiadne palivo. „Situáciu kontrolujeme každý deň. Keď sa minie palivo, bude pod dohľadom dodané do nemocníc.“

Podľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva v Ramalláhu je takmer polovica všetkých nemocníc v Gaze mimo prevádzky v dôsledku bombardovania a nedostatku paliva, vrátane poprednej onkologickej nemocnice v Pásme Gazy. Ministerstvo varovalo, že najväčšia nemocnica v oblasti Al Šifa môže byť čoskoro prinútená prerušiť prevádzku.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite