Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moskva navyšuje kapacity na výrobu zbraní, naznačujú satelitné zábery

.sita .svet

Analýza satelitných záberov ukázala niekoľko nových objektov vrátane hangárov a výrobných závodov.

Moskva navyšuje kapacity na výrobu zbraní, naznačujú satelitné zábery Planet Labs PBC

rusko aktívne buduje svoje kapacity na výrobu zbraní a stavia nové fabriky, čo naznačuje, že Kremeľ neplánuje ukončiť vojnu na Ukrajine. Ako referuje rozhlasová stanica Slobodná Európa, vyplýva to z analýzy najnovších satelitných záberov, ktoré poskytli spoločnosti Planet Labs, Airbus a Maxar Technologies.

Analýza týchto záberov ukázala niekoľko nových objektov vrátane hangárov a výrobných závodov, ktoré Rusi od rozpútania vojny na Ukrajiny rozšírili alebo postavili úplne od základov. Ukrajinský vojenský analytik Mychajlo Žyrochov sa domnieva, že rýchly rozvoj takýchto vojenských zariadení v celej krajine naznačuje, že Kremeľ nemá v úmysle čoskoro ukončiť svoju vojnu proti Ukrajine. „Rusko sa pripravuje na 'dlhú hru' v tejto vojne a nechystá sa nič zastaviť,“ povedal Žyrochov.

V septembri ruská vláda oznámila svoj navrhovaný rozpočet na rok 2024, pričom po prvý raz v modernej histórii má krajina minúť šesť percent hrubého domáceho produktu na armádu, pričom výdavky na obranu prevýšia sociálne výdavky.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite