Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden vyzval na humanitárnu pauzu v izraelsko-palestínskom konflikte

.sita .svet

Biden bol na kampaňovom podujatí v Minnesote, keď ho žena v publiku vyzvala, aby volal po prímerí.

Biden vyzval na humanitárnu pauzu v izraelsko-palestínskom konflikte SITA/AP Photo/Abbie Parr

americký prezident Joe Biden vyzval na humanitárnu pauzu v bojoch medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, ktorá by umožnila prepustenie rukojemníkov. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Biden bol na kampaňovom podujatí v Minnesote, keď ho žena v publiku vyzvala, aby volal po prímerí. „Myslím si, že potrebujeme pauzu. Pauza znamená dať čas, aby sa väzni dostali von,“ reagoval prezident. Biely dom neskôr vysvetlil, že Biden odkazoval na 240 rukojemníkov v zajatí Hamasu aj na humanitárnu pomoc.

Zmienenú ženu, ktorá kričala „prímerie teraz“, odviedli bezpečnostné zložky. Biden však pokračoval a povedal, že situácia „je neskutočne komplikovaná“ pre Izraelčanov aj pre moslimský svet. „Podporil som riešenie v podobe dvoch štátov, podporujem ho od samého začiatku.Faktom ale je, že Hamas je teroristická organizácia,“ dodal.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite