Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajina hlási najrozsiahlejšie ruské ostreľovanie od začiatku roka

.tasr .svet

Ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko podľa správy spresnil, že cieľom ostreľovania bolo celkovo 118 miest a obcí v desiatich oblastiach.

Ukrajina hlási najrozsiahlejšie ruské ostreľovanie od začiatku roka SITA/Kyiv City Hall Press Service via AP Následky ostreľovania Kyjeva z 21. 9. 2023

ukrajina v stredu oznámila, že Rusko počas uplynulých 24 hodín ostreľovalo viac než 100 ukrajinských miest a obcí, čo je najviac za jeden deň od začiatku tohto roka. Informovala o tom agentúra AFP, píše TASR.

Kyjev hlásil ruský útok na ropnú rafinériu v meste Kremenčuk v strednej časti krajiny. Obete si nevyžiadal, no takmer 100 hasičom trvalo zahasenie následného požiaru niekoľko hodín, uviedol Klymenko.

Kyjev a Západ sa obávajú, že Rusko pred nadchádzajúcou zimou vystupňuje útoku na ukrajinskú energetickú infraštruktúru, ako to urobil minulý rok.

Pri ostreľovaní z uplynulej noci zahynul v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny jeden človek a ďalší zahynul v Chersonskej oblasti na juhu, uviedli podľa AFP miestni predstavitelia.

Ukrajinské vzdušné sily v stredu oznámili, že zostrelili 18 z 20 ruských dronov vypustených počas noci. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že nad Brianskou a Kurskou oblasťou, ktoré hraničia s Ukrajinou, zostrelili dva ukrajinské drony.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite