Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Herci zo seriálu Priatelia vyjadrili sústrasť s úmrtím Matthewa Perryho

.tasr .svet

Viac podľa svojich slov povedia po čase, keď to bude v ich silách.

Herci zo seriálu Priatelia vyjadrili sústrasť s úmrtím Matthewa Perryho SITA/Photo by Charles Sykes/Invision/AP

pätica predstaviteľov hlavných postáv amerického seriálu Priatelia v pondelok vyjadrila sústrasť v spojitosti so smrťou svojho hereckého kolegu Matthewa Perryho, ktorý zomrel v sobotu vo veku 54 rokov. TASR o tom informuje na základe správ agentúry DPA a magazínu People.

„Sme vyslovene zdrvení stratou Matthewa. Boli sme viac než len hereckí priatelia. Sme rodina,“ uviedli v spoločnom vyhlásení Courtney Coxová, Jennifer Anistonová, Lisa Kudrowová, Matt LeBlanc a David Schwimmer. Vyhlásenie zverejnili v pondelok v časopise People. „Zostáva ešte veľa nevypovedaného, teraz však na chvíľu zotrváme v žiali a spracujeme túto nepochopiteľnú stratu,“ napísali.

Viac podľa svojich slov povedia po čase, keď to bude v ich silách. „Nateraz sme v našich myšlienkach a v láske s rodinou Matthewa, jeho priateľmi a každým na celom svete, kto ho mal rád,“ dodali sa vo vyhlásení.

Populárny sitcom Priatelia (Friends) americkej televíznej stanice NBC má desať sérií, nakrúcali ho v rokoch 1994 až 2004. Zachytáva životy šiestich mladých ľudí - priateľov v meste New York.

Perry v ňom stvárnil postavu menom Chandler Bing. Je to trochu trápny, ale bystrý a milý tridsiatnik, ktorý nosí tkané vesty a vrtošivo fajčí cigarety, píše People. Za výkon v Priateľoch získal Perry v roku 2002 nomináciu na cenu Emmy. Ďalšie dve získal neskôr za účinkovanie v seriáli Západné krídlo.

Matthew Perry sa narodil 19. augusta 1969 v americkom štáte Massachusetts. Tento herec sa otvorene vyjadroval o svojich problémoch s alkoholom a v roku 1997 sa po nehode na lyžovačke začala jeho závislosť na liekoch na utlmenie bolesti, píše na svojej webovej stránke denník The New York Times.

Hercovo telo našli v sobotu skoro ráno vo vírivke v jeho dome v Los Angeles v americkom štáte Kalifornia. O jeho smrti ako prvý informoval portál TZM, podľa ktorého úrady na mieste nenašli žiadne drogy a takisto nehlásili žiadne náznaky cudzieho zavinenia. Sústrasť s Perryho smrťou vyjadrilo viacero populárnych osobností, hercov i politikov, píše People.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite