Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko: Po nepokojoch na letisku v Machačkale zadržali 60 ľudí

.tasr .svet

Dav v juhoruskom meste chcel lynčovať Izraelčanov.

Rusko: Po nepokojoch na letisku v Machačkale zadržali 60 ľudí sita/AP Photo

polícia zadržala 60 ľudí, ktorí sa zúčastnili na nepokojoch na letisku v Machačkale, hlavnom meste ruskej autonómnej republiky Dagestan. V nedeľu tam vnikol dav demonštrantov, ktorý chcel lynčovať Izraelčanov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP odvolávajúcej sa na dagestanské ministerstvo vnútra. „Bolo identifikovaných viac ako 150 aktívnych účastníkov nepokojov, 60 z nich bolo zadržaných,“ uviedlo ministerstvo.

Stovky propalestínskych demonštrantov prenikli na letisko po správach o prílete lietadla z izraelského Tel Avivu. Niektorým sa podarilo dostať až na pristávaciu plochu, zatiaľ čo iní sa snažili kontrolovať autá odchádzajúce z letiska s cieľom zistiť, či v nich nie sú Izraelčania.

Najmenej 20 ľudí utrpelo zranenia, dvaja ľudia sú v kritickom stave, informovali miestne zdravotnícke úrady. Letisko v Machačkale ruské úrady v reakcii na nepokoje predbežne zatvorili pre prílety do 6. novembra. Výtržníkov sa z letiska podarilo dostať preč.

Izrael po správach o nepokojoch na letisku v Machačkale vyzval Rusko, aby chránilo izraelských občanov. Regionálna vláda v Dagestane vyjadrila podporu civilistom v Gaze, no zároveň svojich občanov vyzvala, aby zachovali pokoj a nezúčastňovali sa na takýchto protestoch.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite