Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

USA vyzvali Izrael, aby rozlišoval medzi Hamasom a civilistami v pásme Gazy

.tasr .svet

Prezident Biden v nedeľu zatelefonuje izraelskému premiérovi Netanjahuovi, aby mu zopakoval postoj Spojených štátov, že civilisti musia byť chránení.

USA vyzvali Izrael, aby rozlišoval medzi Hamasom a civilistami v pásme Gazy SITA/AP Photo/Susan Walsh Jake Sullivan

izrael musí urobiť všetko, čo je v jeho silách, aby ochránil nevinných ľudí v pásme Gazy, a preto musí vo vojne rozlišovať medzi militantmi z hnutia Hamas a civilistami na tomto palestínskom území, upozornil v nedeľu Biely dom. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

„Ako som už povedal predtým a ako povedal aj prezident (Joe Biden), je povinnosťou Izraela urobiť potrebné kroky, aby dokázal odlíšiť Hamas, ktorý nereprezentuje palestínskych obyvateľov, od nevinných palestínskych civilistov,“ povedal poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan v diskusnej relácii „Stav Únie“ na americkej televíznej stanici CNN.

Sullivan dodal, že prezident Biden v nedeľu neskôr zatelefonuje izraelskému premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi, aby mu zopakoval postoj Spojených štátov, že civilisti musia byť chránení.

 Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite