Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V izraelsko-palestínskom konflikte zomrelo už viac ako 8-tisíc Palestínčanov

.sita .svet

Počty obetí, ktoré toto ministerstvo zverejňovalo v predchádzajúcich vojnách, potvrdili aj kontroly Organizácie Spojených národov.

V izraelsko-palestínskom konflikte zomrelo už viac ako 8-tisíc Palestínčanov SITA/AP Photo/Fatima Shbair

ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gaze, v ktorom vládne palestínska militantná organizácia Hamas, uviedlo, že od 7. októbra, čiže od vypuknutia izraelsko-palestínskeho konfliktu, bolo zabitých viac ako 8-tisíc Palestínčanov. Ministerstvo v nedeľu konštatovalo, že v dôsledku konfliktu zomrelo 8 005 Palestínčanov, vrátane viac ako 3 300 maloletých a viac ako 2-tisíc žien.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva je súčasťou vlády riadenej Hamasom, ale zahŕňa aj lekárov a štátnych úradníkov, ktorí nepatria do tejto militantnej organizácie. Počty obetí, ktoré toto ministerstvo zverejňovalo v predchádzajúcich vojnách, potvrdili kontroly Organizácie Spojených národov, nezávislé vyšetrovania a dokonca aj izraelské údaje.

Na izraelskej strane bolo zabitých viac ako 1400 ľudí. Drvivú väčšinu obetí tvoria civilisti, ktorých zabili bojovníci z organizácie Hamas počas vpádu na územie Izraela zo 7. októbra.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite