Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda rozšírila operáciu, zasiahla 450 cieľov Hamasu

.tasr .svet

V koordinácii s pozemnými jednotkami zaútočili izraelské sily na teroristické bunky, ktoré sa pokúšali odpáliť protitankové strely.

Izraelská armáda rozšírila operáciu, zasiahla 450 cieľov Hamasu SITA/AP Photo

izraelská armáda oznámila, že v noci na nedeľu rozšírila svoje operácie v pásme Gazy a opäť zaútočila na stovky pozícií islamistického hnutia Hamas. Uviedla to agentúra DPA.

Za posledných 24 hodín bombardovali lietadlá viac ako 450 cieľov vrátane veliteľských centier Hamasu, pozorovacích stanovíšť a odpaľovacích rámp pre riadené protitankové strely, napísali ozbrojené sily na sociálnej sieti X. 

V koordinácii s pozemnými jednotkami zaútočili izraelské sily na teroristické bunky, ktoré sa pokúšali odpáliť protitankové strely. Na severe pásma Gazy utrpel v noci vážne zranenia izraelský vojak, ktorého v zasiahla mínometná strela. Ďalší vojak bol zranený v boji s teroristami takisto na severe Gazy. Oboch previezli do nemocnice.

Izraelské nálety zasiahli podľa agentúry AP odvolávajúcej sa na miestnych obyvateľov aj oblasť v okolí najväčšej nemocnice v meste Gaza, pričom zničili prístupové cesty. Nemocnica Šífa je hlavným úkrytom pre ľudí utekajúcich pred izraelským bombardovaním. Izraelská armáda tvrdí, že Hamas pod ňou vybudoval podzemné bunkre.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu večer povedal, že armáda spustila „druhú fázu“ vojny, ktorej cieľom je „zničiť vojenské a vládne kapacity Hamasu a priviesť rukojemníkov domov“. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite