Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

EÚ sa obáva, že Orbán poskytuje Moskve citlivé informácie

.tasr .svet

Medzi diplomatmi vládne frustrácia, či Budapešť nakoniec podporí ďalšiu sumu európskeho nástroja, ktorý sa používa na spolufinancovanie zbraní a pomoci Ukrajine

EÚ sa obáva, že Orbán poskytuje Moskve citlivé informácie SITA/Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

viacerí ministri zahraničných vecí členských krajín Európskej únie sa chystajú na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci otvoriť otázku stretnutia maďarského premiéra Viktora Orbána s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v Číne. Podľa servera 168.hu to napísal v pondelok týždenník Politico, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

„Maďarsko sa na budúci rok ujme predsedníctva Rady EÚ a existujú obavy, že môže poskytovať citlivé informácie Únie Moskve. Nemôžeme s tým však takmer nič urobiť, “ cituje Politico nemenovaného vysokopostaveného diplomata EÚ.

Týždenník dodáva, že medzi diplomatmi vládne frustrácia, pretože nie je jasné, či Budapešť nakoniec podporí ďalšiu sumu európskeho nástroja na udržanie mieru, ktorý sa používa na spolufinancovanie zbraní a pomoci Ukrajine.

Orbán sa s Putinom stretli v Pekingu 17. októbra pri príležitosti tretieho medzinárodného fóra iniciatívy Jeden pás, jedna cesta (OBOR).

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite