Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa Izraela explóziu nemocnice v Gaze spôsobila raketa odpálená Hamasom

.tasr .svet

Izraelská armáda v reakcii na výbuch v nemocnici v palestínskom meste Gaza uviedla, že nemieri na takéto objekty.

Podľa Izraela explóziu nemocnice v Gaze spôsobila raketa odpálená Hamasom SITA/AP Photo/Abed Khaled

izraelské obranné sily (IDF) v utorok uviedli, že podľa počiatočného vyšetrovania bola explózia  nemocnice v centre mesta Gaza, ktorá si mala vyžiadať vyše 500 obetí, výsledkom neúspešného odpálenia rakety palestínskeho radikálneho hnutia Hamas. TASR informuje podľa denníka The Guardian, ktorý sa odvolal na server i24NEWS.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva predtým uviedlo, že najmenej 500 obetí si vyžiadal údajný nálet na nemocnicu v Gaze. Explózia, ktorú podľa ministerstva vyvolal izraelský vzdušný útok, zasiahla nemocnicu al-Ahlí Arábí v centre mesta Gaza. Stanica al-Džazíra uviedla, že útok na nemocnicu sa údajne odohral bez predchádzajúceho varovania a budova stále horí. Pod jej troskami sa pravdepodobne nachádzajú stovky tiel obetí.

Hovorca IDF Daniel Hagari bezprostredne na to upozornil, že nemá informácie, či bol výbuch v skutočnosti izraelským náletom. „Je tu množstvo náletov, množstvo zablúdených rakiet a množstvo nepravdivých správ od (palestínskeho radikálneho hnutia) Hamasu,“ podotkol.

izraelská armáda tvrdí, že nemocnice nie sú terčom jej útokov

Izraelská armáda v reakcii na výbuch v nemocnici v palestínskom meste Gaza uviedla, že nemieri na takéto objekty. Armáda dodala, že okolnosti incidentu stále preveruje.

Ako informoval spravodajský web The Times of Israel (TOI), vyhlásenie izraelskej armády bolo vydané dve hodiny po explózii v budove baptistickej nemocnice, z ktorej palestínske radikálne hnutie Hamas viní Izrael a jeho armádu. Hamas tvrdí, že o život prišli stovky ľudí.

Aj vysokopostavená dôstojníčka izraelských záloh Talja Lankriová vo vysielaní izraelskej televízie uviedla, že izraelská armáda „nemieri na nemocnice. To nie je (náš) terč. “

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite