Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelský nálet na nemocnicu v Gaze si vyžiadal najmenej 500 obetí

.tasr .svet

Explózia, ktorú podľa ministerstva vyvolal izraelský vzdušný útok, zasiahla nemocnicu al-Ahlí Arábí v centre mesta Gaza.

Izraelský nálet na nemocnicu v Gaze si vyžiadal najmenej 500 obetí SITA/AP Photo/Abed Khaled

najmenej 500 obetí si vyžiadal údajný nálet na nemocnicu v Gaze, uviedlo v utorok palestínske ministerstvo zdravotníctva. TASR informuje na základe správy denníka The Guardian.

Explózia, ktorú podľa ministerstva vyvolal izraelský vzdušný útok, zasiahla nemocnicu al-Ahlí Arábí v centre mesta Gaza. Stanica al-Džazíra uviedla, že útok na nemocnicu sa údajne odohral bez predchádzajúceho varovania a budova stále horí. Pod jej troskami sa pravdepodobne nachádzajú stovky tiel obetí.

Izraelské obranné sily (IDF) podľa denníka The Guardian doposiaľ nemajú podrobnosti o útoku na nemocnicu. Hovorca IDF Daniel Hagari upozornil, že nemá informácie, či bol výbuch v skutočnosti izraelským náletom. „ Je tu množstvo náletov, množstvo zablúdených rakiet a množstvo nepravdivých správ od (palestínskeho radikálneho hnutia) Hamasu,“ podotkol.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite