Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Izraelská armáda: Palestínski militanti uniesli 199 rukojemníkov

.tasr .svet

Medzi rukojemníkmi sú aj cudzinci.

Izraelská armáda: Palestínski militanti uniesli 199 rukojemníkov sita/Peter Power/The Canadian Press via AP

izraelská armáda v pondelok uviedla, že hnutie Hamas a ďalší palestínski militanti zadržiavajú v pásme Gaze 199 rukojemníkov. Pôvodne sa odhadovalo, že teroristi z Hamasu pred týždňom uniesli 155 osôb. TASR správu prevzala z agentúr AP a AFP.

Hovorca izraelskej armády Daniel Hagari na brífingu povedal, že rodiny unesených 199 osôb už informovali. Nešpecifikoval však, kto rukojemníkov zadržiava. Väčšinu pravdepodobne zadržiava militantné hnutie Hamas, ktoré v pásme Gaze vládne. 

Medzi rukojemníkmi, ktorých členovia hnutia odvliekli z  Izraela do pásma Gazy, sú aj cudzinci, píše AFP. 

Hamas spustil bezprecedentný útok na Izrael v sobotu 7. októbra, keď na jeho územie odpálil tisíce rakiet a stovky jeho bojovníkov prekonali zátarasy na hraniciach. V dôsledku útokov Hamasu zahynulo už vyše 1400 ľudí v Izraeli. Pri odvetných útokoch armády na pásmo Gazy zahynulo podľa pondelkových údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva 2750 ľudí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite