Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Netanjahu navštívil vojakov pri hranici s Gazou, hovoril o „ďalšej fáze“​

.tasr .svet

Ide o prvú návštevu izraelského premiéra v pohraničnej oblasti od bezprecedentného útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na územie Izraela, ktorý sa začal v sobotu 7. októbra.

Netanjahu navštívil vojakov pri hranici s Gazou, hovoril o „ďalšej fáze“​ SITA/Abir Sultan/Pool Photo via AP, File

izraelský premiér Benjamin Netanjahu navštívil v sobotu vojakov na frontovej línii v blízkosti s hranicou s pásmom Gazy, informuje TASR podľa agentúry AFP a stanice CNN. Zábery s vojakmi zverejnil Netanjahu na sociálnej sieti X (predtým Twitter). 

Netanjahu navštívil kibucy Be'eri a Kfar Aza, aby si prezrel zničené domy po „strašnej masakre“, ktorá sa tam odohrala pred týždňom, uviedol vo vyhlásení jeho úrad.

Počas stretnutia s vojakmi sa izraelský premiér opýtal, či sú pripravení „na ďalšiu fázu“, uviedli izraelské médiá. 

Izrael sa chystá na pozemnú ofenzívu v Gaze na ciele Hamasu, pripomína agentúra DPA. „Sme pripravení,“ napísal Netanjahu na sociálnej sieti X.

V Izraeli odznela v uplynulých dňoch kritika v súvislosti so skutočnosťou, že izraelský premiér zatiaľ nenavštívil zdevastované dediny a mestá na juhu Izraela.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite